Ontdek een verrukkelijk glutenvrij gerecht met deze smaakvolle glutenvrije curry. Sappige stukjes kip, aromatische kruiden en romige kokosmelk komen samen in dit heerlijke glutenvrije curry recept. Volg de eenvoudige stappen en geniet van een smaakvolle maaltijd! 

Benodigdheden glutenvrije curry

  • 3 el wokolie
  • 315 g kipfiletreepjes
  • 3 sjalotten
  • 4 tenen knoflook
  • 1 stengel koelverse sereh citroengras
  • ½ el garam masala
  • ½rode peper
  • 200 g iets kruimige aardappelen
  • 200 ml kraanwater
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 steranijs
  • 1 komkommer
  • 15 g koriander
  • 1½ el witte natuurazijn
  • 400 g bloemkool rijst
  • 50 g ongezouten pinda's

Check de producten die je nodig hebt voor deze glutenvrije curry:

Glutenvrije curry recept

  1. Verhit een scheutje olie in een ruime braadpan en laat de kipfiletreepjes op hoog vuur sudderen tot ze goudbruin en heerlijk knapperig zijn, dit duurt ongeveer 3-5 minuten.
  2. Snijd ⅔ van de sjalotten en de knoflook grof. Scheur het harde deel van de sereh af en bewaar apart. Doe de gesneden sjalot, knoflook en het witte gedeelte van de sereh samen met de garam masala en de helft van de rode peper in de hakmolen van de staafmixer. Mix dit mengsel tot een zijdezachte pasta. Voeg deze verrukkelijke currypasta toe aan de kip en laat het geheel nog eens 2 minuten bakken.
  3. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Voeg deze samen met water, kokosmelk, het harde gedeelte van het citroengras, de steranijs en de aardappelblokjes toe aan de pan. Laat het geheel gedurende 10 minuten sudderen op middelhoog vuur, met de deksel op de pan, totdat de kip heerlijk mals is en de aardappels zacht zijn. Breng op smaak met peper en eventueel een snufje zout.
  4. Terwijl de curry suddert, snijd je de komkommer in de lengte doormidden en verwijder je de zaadlijsten. Snijd de resterende sjalot in dunne ringen en hak de koriander grof. Meng de helft van de koriander, sjalot en komkommer met azijn en breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
  5. Bereid de bloemkoolrijst volgens de instructies op de verpakking. Ondertussen hak je de pinda's grof en snijd je de overgebleven rode peper in dunne plakjes.
  6. Serveer de verrukkelijke curry, gegarneerd met gehakte pinda's en geserveerd met de verfrissende komkommersalade en bloemkoolrijst. Strooi tot slot de resterende koriander en rode peper over het gerecht voor die finishing touch.